Dzień dobry mam problem z instalacja , staram się postępować zgodnie z instrukcją ale w czasie instalacji z setup w drugim okienku mam błąd:
Fatal error: Call to undefined function: mysql_connect() in /var/www/html/RBI-New/setup.php on line 106
Nie mam pojęcia co jest źle, instalowałem mysql via yum install mysql-serwer i zainstalowało się wersji 3.23... w CentOS 3 (rhel3)
w katalogu /var/lib/mysql utworzyłem poleceniem mysqladmin create RBI-New i taki katalog mam...
Nie znam MySQL i nie wiem gdzie i jak poszukiwać błędu, że w czasie instalacji system nie widzi bazy........
Czy może ktoś kto używa CentOS (rhel3) mi podpowiedzieć.. Bo chyba mój 72 letni umysł już niestety zawodzi...
Pozdrawiam Janusz Przybylski - SP1LOP
Dodano: 07.08.2010 godz. 00:54:50
Problem rozwiązałem już, poprostu nie zainstalowałem php-mysql po jego zainstalowaniu wszystko zadziałało, ale problem tylko z wersją trzcionaki mój serwer uzywam utf-8 a program latin i to musze jeszcze opanowac i bedzie dobrze....
Pozdrawiam Janusz
RE: Problem z Instalacją extreme III || Dodane dnia 07-08-2010 10:30
Witam serdecznie.
Chce Pan dokonać tylko czystej instalacji EF4?
Jeśli występuje problem z wpisamy w BD(utf8) można wymusić na instalatorze stworzenie tabel w bazie w UTF-8(tak jest w przypadku ef 4.5 który powstaje).
Jeśli takie rozwiązanie było by wystarczające nie musiałby Pan dokonywać konwersji bazy danych bo było by ona od nowości kodowana w utf8.
Pozdrawiam ~Rafik89
Szybka Odpowiedź
Temat został zablokowany bądź nie zaakceptowałeś jeszcze regulaminu dostępnego TUTAJ