| GlowaNet.pl vs Linuxpl.com || Dodane dnia 15-05-2010 19:42 |
|
|
Cześć. Chciałbym się was poradzić, który hosting wybrać między linuxpl a głowanet. Na linuxie chodzi mi o pakiet 1gb + 1gb a na głowanet Starter bądź Starter+. Strona będzie dość duża, duża baza danych z osobnym forum(MyBB lub phpbb3) i możliwe, że będą takie małe podstrony np. test.strona.pl. Chodzi mi głównie o wasze doświadczenie z tymi hostingami, jak z awariami, szybkością działania itd. Jeżeli nie miałeś tam strony to lepiej nie pisz, bo po parametrach sam potrafię wybrać. Pozdrawiam.
|
|
|
| RE: GlowaNet.pl vs Linuxpl.com || Dodane dnia 15-05-2010 19:52 |
|
|
Szybkość i bezawaryjność to raczej linuxpl
Z głowanet różnie bywało, raz nawet miałem taką sytuacje że w wyniku jakiejś awarii usuneli mi konto w panelu klienta a hosting dalej miałem i było naprawde ciężko dogadać sie z adminem. Zdecydowanie linuxpl. Pozdro.
|
|
|
| RE: GlowaNet.pl vs Linuxpl.com || Dodane dnia 15-05-2010 19:55 |
|
|
Nie miałem glowanet ale mam stronę na linuxpl i miałem na wielu serwerach płatnych lepszych lub gorszych i jedna sprawa mnie cieszy na linuxpl.com - kompletny brak limitów na ilości zapytań do bazy na godzinę/dobę (no chyba że admini stwierdzą ze strona naprawdę obciąża im serwery) ale zdarzyło mi się pare razy spaprać jakieś zapytanie do bazy i w ciągu jednego przeładowania strony wywołałem np 150.000 zapytań sql gdzie w przypadku innych płatnych hostingów miałem takie gdzie limit był np 1 mln na dobe czy 50.000 na godzine (pare lat temu co prawda).
Uptime tez przyzwoity i hostingu używając od prawie roku nie przypominam sobie dnia żebym nie miał dostępu do strony a siedzę przy niej dość często i o różnych porach. Choć zdarzyło się że pare razy dostep do strony był powolny w godzinach 20-23 ale to nikomu nie dogodzisz ;)
Polecam tez fajny kontakt z ekipą - szybko i sprawnie wszelkie sprawy można załatwić od razu na ich czacie i pomagają od ręki.
|
|
|
| RE: GlowaNet.pl vs Linuxpl.com || Dodane dnia 15-05-2010 19:59 |
|
|
Ja mam hosting na glowanet i nie narzekam na niego. Jak czytam że nie możecie się z administracją skontaktować to nie chce mi się wierzyć. Mam u nich już dość długi czas domeny i hosting i nie narzekam na nich w ogóle. Szybka pomoc zawarta poprzez GG bądź ticket. Zaś na linuxpl nie wiem jak jest ale przetestuję by ocenić oba.
|
|
|
| RE: GlowaNet.pl vs Linuxpl.com || Dodane dnia 15-05-2010 20:45 |
|
|
Posiadam LinuxPL i powiem krótko - 100% pozytyw.
Odpisują w ciągu 1-2h. Nawet od razu na live.
Od 2 lat mam i nie narzekałem ani razu.
|
|
|