.
Zobacz Temat
#99703 08.09.2009 22:08:27 - Prosty sposob na Them pod EF IV
Cześć ktoś bi mi dał najłatwiejszy sposób na them??Tylko nie pisać ze ktoś Ci może zrobic xD
Chciałbym po prostu sam robić 
#99704 08.09.2009 22:20:38 - RE: Prosty sposob na Them pod EF IV
Masz poradnik w FAQ, najprostszy jaki chyba jest.
#99732 09.09.2009 21:48:26 - RE: Prosty sposob na Them pod EF IV
hmmmm.czytalem to ale znowu jakieś kody itp nawet jak Ciąć nie ma i jak grafike zrobic...Może ktoś by mógł takie coś zrobic??
#99733 09.09.2009 22:11:23 - RE: Prosty sposob na Them pod EF IV
Powiem ci tak: przez ostatni czas zrobiłem parę themów i powiem, że stanowczo wole pisać kod, niż malować.
Aby zrobić theme trzeba najpierw mieć odpowiednie programy, ale to nie wszystko. Musisz wymyśleć jak miałaby wyglądać ta strona, a następnie to rysujesz. Dla mnie wymyślenie jakiegoś ładnego layouta, który różniłby się od innych trwa długi czas. Potem trzeba to narysować, co dla tego, kto nie zna się na tym może zająć dużo czasu.
Potem trzeba to pociąć i zakodować, co już jest łatwiejsze. Jednakże, czasem dłużej niż samo cięcie i kodowanie zajmuje mi dopasowywanie obrazków z dokładnością do 1 piksela oraz użycie uniwersalnego kodu, który zrozumie każda przeglądarka.
Tworzenie layouta jest pracochłonne, nawet jeżeli ma być prosty. Wiele osób myśli o zrobieniu swojego thema, jednakże po 1 dniu uznają, że za dużo roboty.
Na to nie ma jakiegoś "prostego sposobu". Jedyne rzecz, która może ci ułatwić tworzenie theme, jest układanie go na starym themie (Od razu widać błędy).
P.S Wątpię aby ktokolwiek zrobił ci jakieś theme za darmo.
#99734 09.09.2009 22:38:51 - RE: Prosty sposob na Them pod EF IV
Na samym początku chyba lepiej jest zająć się przerabianiem themów i dopasowywaniem ich do własnych potrzeb. Gdy już będziesz miał większe pojęcie o php/css wtedy już jest o wiele łatwiej stworzyć własny them od podstaw. To taka moja drobna rada.
Szybka Odpowiedź Musisz się zalogować by móc zamieszczać posty w tym temacie.
|