| [SKRYPT/HTML] Efektowne pola || Dodane dnia 01-09-2010 16:03 |
|
|
To co tu chcę napisać, to nie będzie miało nic wspólnego z eXtreme Fusion. Chodzi mi czy jest taki skrypt w HTML-u, że pojawia się okienko na stronie, i jak wpiszę tam np. imię, to otworzy mi się podstrona imiona.html. Ale jak wpiszę tam Nazwisko to otworzy mi się podstrona nazwiska.html. Próbkę czegoś takiego macie na: lyoko-interface.net. Klikacie tam na "Connexion". Otwiera wam się okno - klikacie na małe kwadraciki, i wam się zamykają te okna. Potem klikacie na samej górze na "Transf" i otwiera wam się okienko "Commande". Co tam da się zrobić macie na - http://lyokoteam.vgh.pl/viewpage.php?page_id=154. Zaczynajcie od Kroku 2. Jeżeli przejdziecie przez to, to bardziej zrozumiecie o co mi chodzi. A pytanie powtarzam - Czy takie okienko da się zrobić w html-u? Ew. w PHP? Jeżeli tak, to podalibyście mi skrypt?
|
|
|
| RE: Skrypt w HTML-u || Dodane dnia 01-09-2010 16:36 |
|
|
Nie wiem dokładnie o co chodzi ale jeżeli chcesz link w formularzu to jest taka możliwość a jeżeli chcesz aby to co wpiszesz w polu txt ma być używane w następnej stronie to już musisz zrobić co w PHP na ciasteczkach , mysql lub plikach txt
Myślę że pomogłem
Pozdrawiam!
|
|
|
| RE: Skrypt w HTML-u || Dodane dnia 01-09-2010 17:37 |
|
|
To nie lepiej zrobić ci coś w stylu, Buttona html? - watpie zeby ktos wiedzial jakie masz podstrony bez widocznosci menu czy cos. pozdrawiam
|
|
|
| RE: Skrypt w HTML-u || Dodane dnia 01-09-2010 18:07 |
|
|
Inaczej to powiem. Powiedzmy że na stronie jest pole tekstowe. Jeżeli wpiszę tam np. imię, i kliknę na button, to przeniesie mnie do podstrony imiona.html. A jak napiszę co innego, to przeniesie mnie na inną podstronę. Chodzi mi o to, czy jest taki skrypt, że komputer wychwytuje napis, i przy skrypcie dobiera do niego słowa potoczne. Ale nie muszą być akurat słowa potoczne, może być napisane w skrypcie, np.
< jakiś tam skrypt "imię; imiona" jakiś tam skrypt "imiona.html" >
Czyli jeżeli wpiszę w polu tekstowym "imię" lub "imiona", to przeniesie mnie do podstrony "imiona.html". Teraz rozumiecie?
|
|
|
| RE: Skrypt w HTML-u || Dodane dnia 02-09-2010 13:42 |
|
|
No to takie coś robisz na html + php. Dajesz chyba jakieś warunki a jeżeli o nie zostanie spełniony to będzie coś innego trochę oglądałem kursów o php i np. było coś takiego z kodem pocztowym ze musiało być dwie cyfry kreska i trzy cyfry i na tej podstawie mógłbyś chyba zrobić coś co ty chcesz. Bo HTML odpowiada za graficzne pokazanie strony w html'u nie da się programować
Pozdrawiam
|
|
|
| RE: Skrypt w HTML-u || Dodane dnia 04-09-2010 15:20 |
|
|
PHP nie znam. Mógłbyś pokazać mi ten skrypt?
|
|
|
| RE: Skrypt w HTML-u || Dodane dnia 04-09-2010 16:05 |
|
|
<?php
$pole = $_POST['pole1'];
if($pole == 'imie' || $pole == 'imiona') header('Location: imiona.html');
elseif($pole == 'nazwisko') header('Location: nazwiska.html');
?>
<html>